Voorbereiding

  • Laat uw hond goed uit. De behandeling kan enige uren in beslag nemen.
  • Breng uw hond zo droog mogelijk.
  • Breng uw hond aan de lijn.
  • Breng uw hond niet met een volle maag. Door stress kan een hond gaan braken.
  • Graag horen we het van te voren indien de hond een besmettelijke aandoening heeft, loops is of is geweest zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
  • We waarderen het enorm indien uw hond vrij is van vlooien. Mocht dit niet lukken dan zullen we tijdens de behandeling de hond met een speciale shampoo wassen wat mogelijk extra kosten met zich meebrengt.
  • Voor de hond is het vaak beter indien u niet bij de behandeling aanwezig bent. Uw hond zal worden afgeleid en steun zoeken bij u. Hierdoor zal de trimbehandeling lastiger zijn en langer duren.

Werkwijze
Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u de hond enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Wees gerust de hond is in goede handen. Er is altijd maar 1 hond tegelijk aanwezig voor de behandeling waardoor we alle tijd hebben om het zo rustig en plezierig mogelijk te laten verlopen.

In goed overleg wordt besproken welke behandeling uw hond krijgt. Nadat dit samen is besproken gaat u naar huis en bellen we u zodra de hond klaar is. Gelieve niet eerder te komen omdat dit de hond erg onrustig maakt en het trimmen bemoeilijkt en onnodig lang maakt.

Als uw hond onverhoopt met erg veel klitten in de trimsalon komt, kiezen we voor de meest hondvriendelijke verzorging. Dit houdt in dat de vacht kort geschoren wordt. Het uit de klit halen van een zwaar geklitte en vervilte vacht is zeer pijnlijk! Deze behandeling zullen we dan ook niet uitvoeren.

Verder zullen de nagels geknipt worden en indien nodig de oren controleren en/of plukken.
Een trimbeurt sluiten we uiteraard positief af door de hond wat lekkers te geven.

Uw hond loopt lekker los in de salon tot u hem of haar komt ophalen. Een bak water, speelgoed en een mandje staan altijd paraat!

Voor het trimmen maken we gebruik van een elektrisch verstelbare trimtafel en van een RVS elektrisch verstelbaar bad.